Prima pagină » Actualitate » Nicolae Ciucă a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu suprataxarea companiilor

Nicolae Ciucă a făcut anunțul. Ce se va întâmpla cu suprataxarea companiilor

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunțat luni, după o ședință a Biroului Politic Național, că PNL nu va susține suprataxarea companiilor. Va susține doar menținerea cotei unice de impozitare a acestora. PNL nu va susține suprataxarea companiilor. PNL a votat și eliminarea excepțiilor, în conformitate cu programul PNRR.

“Am decis ca în ceea ce privește fiscalitatea PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom susține suprataxarea pentru a putea în felul acesta să asigurăm protecția locurilor de muncă și să putem să gestionăm astfel încât să nu crească prețurile la bunuri și servicii”, a spus premierul României la sfârșitul ședinței, citează Libertatea.


Citește și: Se compensează prețul pentru carburanți. Cât vor primi șoferii


Ce alte măsuri au fost discutate, în afară de suprataxarea companiilor

Ciucă a mai menționat că Partidul Național Liberal a decis și eliminarea excepțiilor în ce privește fiscalitatea. Unele din măsurile care vor fi implementate vor fi “eliminarea facilităților fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr și […] creșterea impozitului la jocurile de noroc. Sunt o serie de elemente tehnice care urmează să fie stabilite”.

Printre altele, PSD a cerut și o taxă pentru educație și sănătate. Aceasta ar urma să fie aplicată companiilor mari. Ciucă a menționat că “nu este momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi și de a asigura baza necesară echilibrului economic”.

O altă măsură adoptată recent este ieftinirea carburanților cu 50 de bani pe litru. Însă nu se știe când benzinăriile vor adopta măsura.

“Mediul privat este liber să își stabilească măsurile și modalitatea în care își desfășoară business-urile. Reglementarea este la nivelul Guvernului și va cuprinde întreg spectrul. Nu am discutat ce se va întâmpla la benzinăriile private. […] De asemenea PNL a decis prin votul de azi să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență și de asemenea, în cadrul ședinței de azi au fost luate decizii în ceea ce privește clarificarea conducerii filiale PNL Sector 3 deoarece este o chestiune de ieșire din termen și în felul acesta a fost numit un prim-vicepreședinte ca în termen de 30 de zile să vină cu o propunere de președinte interimar și de organizarea a alegerilor, iar la filiala PNL Gorj am numit un prim-vicepreședinte astfel încât să clarificăm organizarea conducerii filialei”, a spus Ciucă.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate