Prima pagină » Actualitate » Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. Care e solicitarea DNA

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, acuzat de abuz în serviciu. Care e solicitarea DNA

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Crin Bologa, șeful Direcției Națională Anticorupție (DNA), a cerut Camerei Deputaților ca imunitatea să îi fie ridicată lui Adrian Chesnoiu. Acesta este actual Ministru al Agriculturii. Acesta este acuzat de abuz în serviciu și de trucarea unui concurs. Ministrul ar fi cerut o parte din subiectele concursurilor publice, pentru anumite persoane, conform Libertatea. Apoi, acele persoane au obținut funcțiile pentru care au susținut proba, chiar dacă rezultatele pe care le-au avut în cadrul concursului au fost slabe.


Citește și: Se compensează prețul pentru carburanți. Cât vor primi șoferii


DNA îl acuză pe Adrian Chesnoiu de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Care sunt faptele pentru care Adrian Chesnoiu este pus sub acuzație

“În perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective”, informează procurorii de la DNA.

Conform surselor, ministrul Adrian Chesnoiu a intervenit direct pentru unul dintre candidați. Acesta a fost promovat, deși nu obținuse un punctaj suficient în cadrul concursului.

“Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, declară procurorii de la DNA.

După apariția suspiciunilor în spațiul public, Chesnoiu a făcut o declarație despre această situație pe pagina sa de Facebook:

“NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! În urma apariției în spațiul public a unor suspiciuni cu privire la activitatea mea ministerială, am luat următoarele decizii:

Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!

Mă retrag din funcția de ministru – nu vreau să planeze nicio suspiciune asupra activității mele guvernamentale.

De asemenea, mă autosuspend din Partidul Social Democrat!

Vă mulțumesc tuturor celor care aveți încredere în mine, în nevinovăția mea și în toate lucrurile bune pe care le-am făcut!
Doamne ajută!”

La cererea înaintată către Camera deputaților au fost atașate și referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, dar și mai multe copii ale dosarului de urmărire penală întocmit în acest caz.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate