Prima pagină » Actualitate » Meciul de hochei România-Ungaria, încheiat cu scandal politic

Meciul de hochei România-Ungaria, încheiat cu scandal politic

Probleme în Parlament, după meciul de hochei România-Ungaria, de la Ljubljanay. Meciul a avut loc pe data de 9 mai, în cadrul Campionatului Mondial.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a fost acuzat în Camera Deputaților de către George Simion, co-președinte al partidului AUR, că “susține separatismul pe criterii etnice în România”. Motivul acestor acuzații a fost faptul că la meciul respectiv de hochei, echipa țării noastre a cântat imnul Ținutului Secuiesc, împreună cu echipa ungară. Imnul României nu a fost intonat, iar în tribuna Ungariei era prezent și Tanczos Barna.

Meciul de hochei România-Ungaria, încheiat cu acuzații de separatism

“Am o problemă mare, personală. Meciul de hochei dintre România și Ungaria, unde trebuiau să fie intonate imnurile celor două state, respectiv România și Ungaria. Imnul Ungariei s-a intonat, imnul României nu s-a intonat. S-a intonat, în schimb, un imn al unui ținut inventat. Și nu știu unde este domnul Novak, domnul ministru al Sportului, era și el deputat, nu? Domnul Tanczos Barna, care susține separatismul pe criterii etnice în România.”, declară George Simion, după meciul de hochei România-Ungaria.


Citește și: Vouchere sociale pentru 3 milioane de români cu venituri mici


Problema mea personală e legată de absența domnilor deputați din sală, pentru că avem mulți miniștri care sunt deputați, care încurajează separatismul sau care doar declară în presă, cum l-am văzut pe ministrul Transporturilor, pe domnul Sorin Grindeanu… Știam că e parlamentar domnul Grindeanu, nu prea îl văd aici.

Declară în calitatea lor de miniștri, deși împart aceleași bănci acolo la Guvern, domnul Tanczos Barna cu domnul Novak, separatismul pe criterii etnice, promovat de unii dintre colegii noștri, încurajat, aplaudat – cu imnuri ale unor așa-zise ținuturi inventate…

Noi aici, în Camera Deputaților și în Parlamentul României, intonăm imnul României. Echipa națională de hochei, care a jucat acum 2 zile, nu a avut intonat imnul României. Vi se pare o problemă gravă, domnule președinte?”, a spus George Simion, conform PRO TV.

Csoma Botond, deputat al partidului UDMR, i-a răspuns lui Simion că nu înțelege motivul nemulțumirilor sale, după meciul de hochei România-Ungaria:

“Știu că AUR-iștii au o agendă specială, de a crea tensiuni între români și maghiari. Ați primit această comandă, poate, de la Moscova, domnu Simion, că atât știți să faceți din păcate. Asta ai făcut și asta știi să faci. Nu mai aveți subiecte pe pandemie, și atuncea… asta faceți. Și mințiți în același timp. S-a cântat și imnul României. Da, spontan, etnicii maghiari din echipa României au cântat și imnul secuiesc. Care e problema cu chestia asta? Imnul secuiesc există de secole, cum există și Ținutul Secuiesc. Nu înțeleg care este problema cu chestia asta.

Nu a fost un mesaj de jignire la adresa României sau la adresa românilor. Mai terminați cu prostiile astea, să creați tensiuni artificiale între români și maghiari. Ați primit de la Moscova această poruncă, să faceți asta, domnul Simion? Aveți o agendă ascunsă? Să vă fie rușine!”, a declarat Csoma Botond.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate