Prima pagină » Actualitate » Marcel Boloș, despre PNRR: “Cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani”

Marcel Boloș, despre PNRR: “Cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani”

Marcel Boloș, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, se va deplasa săptămâna aceasta la Bruxelles. Acolo, el va discuta mai multe detalii despre multitudinea de apeluri de proiecte ce vor fi lansate în viitorul apropiat. Proiectele vor avea o valoare totală de peste 13,8 miliarde de euro. Va fi astfel cea mai mare tranșă de proiecte a ultimilor 14 ani.

Ce se va discuta la Bruxelles – 69 de apeluri de proiecte

“Scopul delegației pe care o avem la Bruxelles este de a clarifica aceste demersuri pe care în această perioadă le facem pentru ceea ce înseamnă milestone-urile aferente trimestrului II din 2022. Este un trimestru mai complicat din punct de vedere al acestor milestone-uri pe care le avem de îndeplinit, întrucât din 69 de apeluri de proiecte pe care le avem la nivelul anului 2022, cu termen în trimestrul II sunt 58. Asta înseamnă că fiind milestone, Comisia Europeană îl preia în verificare, prin urmare ghidul solicitantului, potrivit PNRR-ului, trebuie să treacă prin filtrul de avizare al nostru și al CE”, a declarat Marcel Boloș.


Citește și: “Nu vreau să fiu candidat la prezidențiale”. Declarația lui George Simion, la congresul partidului AUR


Anumite proiecte vor necesita și scheme de ajutor de stat. Pentru aceste proiecte, ghidurile solicitantului vor trebui trimise către Comisia Europeană, pentru a fi avizate, conform G4 Media.

“Ca să nu ne blocăm în activitatea aceasta care privește lansarea de apeluri de proiecte preferăm să avem o discuție cu dumnealor ca să știe că în următoarea perioadă, probabil că va fi mai și iunie, vom trimite aceste ghiduri ale solicitantului la Comisie, pentru a avea loc o avizare din partea dumnealor și cumva să ne corelăm, pentru că este vorba despre 13,8 miliarde de euro pe care noi îi lansăm sub forma de apeluri de proiecte. Este cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte pe care am avut-o de 14 ani de când gestionăm fondurile europene”, declară Boloș.

Premierul României a declarat luni că Boloș se va deplasa săptămâna aceasta la Bruxelles. Acolo, va discuta și despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Luni, Comitetul interministerial de coordonare a PNRR a analizat rezultatele programului obținute până acum.

“A fost o foarte bună oportunitate în care am putut să identificăm atât realizările, cât și ceea ce avem de făcut în continuare. Avem o delegație pe care o va conduce domnul ministru Boloș săptămâna aceasta și se va deplasa la Bruxelles, astfel încât să putem să avem toate elementele clarificate și să fim în măsură, așa cum ne-am angajat, ca, până la finele lunii iunie, să pornim cele 57 de apeluri din 69 câte avem în portofoliu. Ca atare, există mecanismele și procedurile create, astfel încât să putem să accesăm aceste fonduri care, așa cum spuneam, sunt o foarte bună și mare oportunitate pentru noi să putem să continuăm să ne dezvoltăm așa cum așteaptă cetățenii de la noi”, a spus Nicolae Ciucă.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate