Prima pagină » Actualitate » La Ploiești a fost organizat un târg de joburi. Ce au aflat angajatorii

La Ploiești a fost organizat un târg de joburi. Ce au aflat angajatorii

De mai mult timp, participarea la un târg de joburi nu mai este o noutate pentru companiile românești. Angajatorii țintesc către studenți sau proaspăt absolvenți ai facultăților, pentru că aceștia au pretenții mai puține. Sunt la mare căutare cei care caută să lucreze pe posturi de inginer sau alte poziții tehnice.

Un târg de joburi a fost organizat la Universitatea de Petrol șui Gaze din Ploiești. Aici au participat 50 de mari companii din domeniul petrolier. Au participat și firme de construcții. Acestea au pus la dispoziție câteva sute de locuri de muncă pentru studenți sau absolvenți.


Citește și: România va avea reactoare nucleare modulare de dimensiuni reduse. Unde vor fi construite


Ce au făcut angajatorii la acest târg de joburi

Companiile sunt de părere că au oferte atractive, cu salarii bune și bonusuri motivante. Totuși, la deschidere, târgul nu s-a aglomerat atât de mult precum sperau angajatorii. O firmă din Ploiești caută de ceva vreme ingineri, dar încă nu a găsit pe nimeni.

“Problema este că această generație acceptă mai greu niște condiții, se angajează, nu stau mai mult de o lună, două, trei deși ofertele noastre sunt mulțumitoare”, spune Ioana Constantinescu, angajator participant la acest târg de joburi.

La standul altei companii participante, reprezentanții firmei i-au învățat pe doritori cum să trimită un CV pentru angajare, cu ajutorul unei tehnologii moderne, potrivit Pro TV.

“Citesc codul, intru în site, am toate pozițiile deschise, atașez cv-ul și am completat, cv-ul ajunge la noi. Căutam ingineri, începând cu ingineri stagiari, în mecanică construcții, tehnologi pe diverse domenii, dar mergem și pe analiști financiari, economiști, nevoia de forță de muncă este continuă”, informează un angajator.

La târg au participat chiar și firme din Europa. Una din acestea este o firmă de construcții din Germania. Aceasta are nevoie de 10 ingineri constructori, automatiști, IT-iști și maiștri-tehnicieni sau sudori.

“Vor lucra în Germania, suntem axați pe construcții industriale, pe tot ce înseamnă rafinărie, parcuri chimice. Pentru început, un inginer pleacă de la 3500 net, are și cazarea asigurată transport și celelalte, laptop”, declară Lucian Bolgiu, angajator.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate