Prima pagină » Actualitate » IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, achitat pentru nerespectarea izolării la domiciliu

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, achitat pentru nerespectarea izolării la domiciliu

de Costin Cătălin Dumitrașcu

IPS Teodosie a câștigat procesul cu Poliția Română și a fost achitat de plata amenzii în valoare de o mie de lei, pentru nerespectarea izolării la domiciliu. Este vorba despre una din cele 3 amenzi primite de arhiepiscop, în luna ianuarie a acestui an, pentru nerespectarea carantinei.

Judecătoria Constanța a anulat marți această amendă, în urma procesului, decizia instanței nefiind una definitivă.


Citește și: Petre Daea, despre modernizarea sistemului de irigații: “Eu nu aștept după PNRR”


Ce spune avocatul lui IPS Teodosie

„IPS Teodosie, amendat de către Poliția din Constanța că nu a respectat măsura abuzivă a izolării la domiciliu, câștigă procesul cu Poliția Română și anulează amenda de 1.000 de lei dar se și constată că slujba din 24 ianuarie de pe faleza cazinoului din Constanța a fost săvârșită in mod legal. Procesul l-am pornit în ianuarie, iar opt luni de zile am reușit să dovedim că IPS Teodosie a fost amendat pe nedrept și izolat în mod abuziv”, a declarat avocatul lui IPS Teodosie, Adrian Cuculis, citat de Pro TV.

În urma aceluiași proces, instanța de judecată constănțeană a ajuns, de asemenea, la concluzia că Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a efectuat în mod legal slujba religioasă de pe faleza cazinoului din Constanța. Judecătoria Constanța a admis în parte și plângerea formulată de Teodosie Petrescu împotriva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

“Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul P. T. în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Anulează în parte procesul verbal seria PF nr. 0089507 din data de 24.01.2022, cu referire la contravenţia prevăzută şi sancţionată de art. 65 lit. i) şi art. 66 lit. b) din Legea nr. 55/2020, pentru care s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 lei. Menţine în rest procesul verbal ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, menționează Judecătoria Constanța.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate