Prima pagină » Actualitate » Harta noilor parcări din București. Care sunt tarifele și zonele de tarifare

Harta noilor parcări din București. Care sunt tarifele și zonele de tarifare

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Harta noilor parcări din București. Începând cu data de marți, 16 august 2022, în București au fost înființate parcările publice contra cost cu tarife diferențiate pe zone. Șoferii care vor dori să parcheze pe aceste locuri vor trebui să plătească un tarif de până la 10 lei pe oră pentru un loc de parcare public din capitală.


Citește și: Dunărea secată – zeci de nave blocate în Zimnicea din cauza nivelului scăzut al apei


Harta noilor parcări din București. Care sunt tarifele pentru noile parcări publice

Tarifele de parcare în noile parcări publice se vor aplica între orele 07:00 și 23:00. Tarifele și intervalul orar de tarifare diferă în funcție de zona în care se află parcarea. Astfel, pentru zona 0 se vor plăti 10 lei pe oră, în intervalul orar 07:00 – 23:00, pentru zona 1 se vor plăti 5 lei pe oră, în intervalul orar 07:00 – 23:00, iar în zona 2 se vor plăti doar 2,5 lei pe oră, în intervalul orar 07:00 – 19:00, după cum informează Pro TV.

În harta de mai jos, cu roșu este reprezentată zona 0, cu culoarea albastră este delimitată zona 1, iar cu galben este indicată zona 2.

Atenție însă! Tarifele pentru zonele 0 și 1 sunt valabile doar în primele două ore. Conform Compania Municipala Parking București S.A, “plata tarifului permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia; Tariful pentru zona 0 și pentru zona 1 se aplică pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxării, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire.”

Plata poate fi efectuată momentan doar la agenții locali de parcare, prin SMS sau prin aplicațiile de parcare, precum Parking București sau amparcat.ro. Nu există încă în parcări aparate automate de plată a parcării.

Neachitarea tarifului de parcare în noile parcări publice bucureștene poate atrage o sancționare prin amendare cu 200 de lei pe zi, dar și prin blocarea roților mașinii.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate