Prima pagină » Actualitate » Europa arde. Mii de oameni au fost evacuați

Europa arde. Mii de oameni au fost evacuați

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Europa arde. Valul de căldură care a cuprins continentul european a pornit mai multe incendii de vegetație. Situația este gravă în Franța, Grecia, Spania, dar și în Portugalia.

Bilanțul incendiilor pornite de căldura extremă este înfiorător – mii de hectare de teren ars, case incendiate și mii de oameni evacuați de urgență. Autoritățile anunță că infernul este departe de final și că vor mai urma mai multe zile cu astfel de evenimente, menționează ProTV.


Citește și: Prognoza meteo 18 iulie-15 august 2022. Cum va fi vremea în ultima lună de vară?


Care sunt zonele unde Europa arde

Care sunt zonele unde Europa arde

Incendiu de vegetație în Bordeaux, Franța. FOTO: ProTV

Sud-vestul Franței este mistuit de flăcări. Aproximativ o mie de pompieri se luptă cu flăcările, inclusiv cu ajutorul avioanelor cisternă. Însă natura momentan învinge și incendiile continuă să pârjolească totul în jur. Cele mai mari incendii sunt în zonele Bordeaux și Gironde, unde peste 5 mii de hectare de pădure au fost mistuite de flăcări.

Și în Grecia, flăcările provoacă distrugeri masive. Au apărut noi focare de incendii în zonele Samos, Kefalonia, dar și în Preveza.

Portugalia se află într-o situație similară. Aici s-au atins și 47 de grade Celsius. Un reporter a povestit cum a ajuns în mijlocul incendiului, pe o șosea din vestul țării. În Portugalia, peste 10 mii de hectare de teren au luat foc. Seara trecută ar fi fost active peste 20 de focare de incendii, conform autorităților locale. Printre zonele afectate se numără și stațiunea Faro, din regiunea Algarve. Ieri, valul de căldură a atins valorile maxime de temperatură în Peninsula Iberică. Aici, au murit în ultimele zile nu mai puțin de 238 de persoane, din cauza căldurii extreme.

Flăcările se manifestă și pe teritoriul Croației și Turciei. În zona localității Vodice, de pe coasta Dalmației, pompierii abia au reușit să stingă flăcările înainte să ajungă în dreptul orașului, după mai mult de 20 de ore.

În vestul Turciei au fost evacuate peste 3 mii de persoane, ca urmare a manifestării unui incendiu de vegetație în zonă.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate