Prima pagină » Actualitate » Erupția vulcanică din Islanda a devenit atracție turistică

Erupția vulcanică din Islanda a devenit atracție turistică

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Erupția vulcanică din Islanda a avut loc pe 3 august 2022. Pentru că magnitudinea erupției a fost suficient de mică încât să nu reprezinte un pericol major, erupția vulcanică din Islanda a devenit rapid o atracție turistică pentru cei pasionați de astfel de evenimente. Vulcanul a mai erupt anul trecut, iar erupția a durat atunci nu mai puțin de 6 luni.


Citește și: Carne expirată de doi ani la un local din Costinești. Ce au făcut angajații


Ce spun turiștii despre erupția vulcanică din Islanda

Zona erupției se află în imediata apropiere a unui vulcan care a erupt anul trecut neîncetat, pentru 6 luni. Zona are un aspect apocaliptic – bucăți de lavă se desprind continuu, iar cerul este acoperit de nori de fum toxic, conform Pro TV.

Rareș Beșliu, fotograf român: „Eu am reușit să mă apropii la 2-3 metri de lavă, mai mult de atât nu se putea pentru că simțeam că mi se topește fața. Este un adevărat spectacol, este foarte greu să descriu în cuvinte. Este o imagine apocaliptică și pe de altă parte este cel mai spectaculos moment la care am asistat vreodată. Senzația a fost că mi se tăie răsuflarea. Îl poți urmări zile în zile în șir fără să te saturi. Realizezi cât de puternică este natura, cât de mare și frumoasă și cât de mici suntem noi.

Este foarte greu să gândești acolo, efectiv, nu îți vine să crezi ce vezi . cât am stat 5 ore, era foarte ușor observabil că lava câștigase în înălțime, jetul de lava câștigase câțiva metri. 3035 Este un vânt foarte puternic, combinat cu sunetul lemnelor care trosnesc în foc. La suprafață lava formează o coajă, o pojghiță, lava caută să-și facă loc pe dedesubt, de aici vin aceste sunete și înaintează.”

După erupția vulcanică din Islanda, autoritățile locale sunt pregătite pentru o nouă erupție. Activitatea seismică s-a intensificat puternic în zonă, în ultimele zile.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate