Prima pagină » Actualitate » De ce nu funcționează aerul condiționat în trenurile CFR

De ce nu funcționează aerul condiționat în trenurile CFR

Compania națională de transport CFR Călători a răspuns plângerilor călătorilor cum că ar fi mult prea cald în trenurile sale. Călătorii au reclamat faptul că aerul condiționat în trenurile CFR nu funcționează.

CFR susține însă că respectă toate standardele internaționale de transport de călători, conform Pro TV:

“CFR Călători informează că reglementările privind condițiile normale de funcționare a instalațiilor de climatizare a vagoanelor sunt prevăzute în clar în Normele tehnice feroviare autohtone și internaționale. Valorile parametrilor de lucru pentru instalațiile de climatizare sunt reglementate de către Organisme Internaționale la care sunt aliniate toate statele care dețin căi ferate, inclusiv toate statele membre ale UE, cu referire directă la UIC – Union Internaționale de Chemins de Fer, Asociație din care și România face parte ca membru fondator. Documentul de referință este Fisa UIC nr.553-1/2005” a declarat CFR Călători.


Citește și: Aglomerație în trenurile de weekend. Ce trebuie să faci ca să prinzi loc


Ce explicații oferă CFR pentru că aerul condiționat în trenurile CFR nu funcționează

“România este încadrată în zona climatică II ceea ce înseamnă că temperatura maximă optimă pentru funcționarea în parametri nominali ai vagonului este de +35°C, iar umiditatea de maxim 65%. Având în vedere că media temperaturilor exterioare din ultima perioadă este de peste 35-38°C°, ajungând conform determinărilor și a înregistrărilor din black box-ul procesorului de climatizare, în condiții de funcționare la temperaturi de peste 45°C – 48°C, temperaturi exterioare dezvoltate la nivelul carcasei vagonului și umiditate de 80% (parametru raportat de către ANM), instalațiile de climatizare să nu mai poată atinge valorile de regim optim de funcționare”, transmite CFR Călători.

Din acest motiv, CFR spune că singurul mod de îmbunătățire a temperaturilor din vagoane ar fi mentenanța preventivă pentru aerul condiționat în trenurile CFR și monitorizarea trenurilor de către personal de specialitate. Deși CFR a anunțat că operațiunile de îmbunătățire a confortului climatic în trenurile sale se efectuează în permanență, menționează că “nu poate fi eliminat în totalitate impactul generat de depășirea pragului de temperatură și umiditate”.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate