Prima pagină » Actualitate » Ce mesaj a transmis procurorul general de Ziua Libertății Presei

Ce mesaj a transmis procurorul general de Ziua Libertății Presei

Gabriela Scutea este șefa Parchetului General al României. Ea a transmis marți, pe rețelele de socializare, un mesaj de Ziua Libertății Presei

Gabriela Scutea a menționat că prin mesajul transmis vrea să își exprime susținerea necondiționată a libertății jurnaliștilor români. A pus accent pe faptul că mass-media aduce o contribuție foarte importantă în “alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale”.


Citește și: Gestul fabulos făcut de trei tineri polițiști, în ziua de Paște! Povestea i-a emoționat pe mulți


Mesajul Gabrielei Scutea de Ziua Libertății Presei

Scutea a arătat că, de mai multe ori, Ministerul Public s-a autosesizat ca urmare a apariției anumitor materiale în presa națională. Astfel, au fost puși sub acuzare mai mulți infractori, despre care altfel nu s-ar fi știut nimic și care ar fi scăpat de urmările legale ale acțiunilor lor.

“Cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Libertății Presei doresc să transmit un mesaj de susținere necondiționată a activității jurnaliștilor și libertății presei, o presă liberă, obiectivă și responsabilă fiind indispensabilă societății democratice, precum și protejării drepturilor și libertății cetățenilor. Dorim să subliniem cu această ocazie contribuția pe care mass-media responsabilă și independentă a avut-o și o are în informarea publicului și alertarea organelor de anchetă în privința actelor de corupție în care sunt implicate persoane care ocupă diverse funcții publice, precum și a altor situații de încălcare a legii penale.”

“Nu de puține ori, urmare a unor astfel de materiale de presă, Ministerul Public s-a sesizat, reușind tragerea la răspundere penală a autorilor unor infracțiuni. Atunci când activitatea jurnalistică este desfășurată cu obiectivitate și bună credință, pe de o parte, și în condiții de siguranță pentru jurnaliști, pe de altă parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componentă complementară a activității sistemului judiciar”, a mai zis Gabriela Scutea.


Sursa: g4media.ro


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate