Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, declarații despre guvernul actual: ‘Cel mai stabil, solid și performant’

Klaus Iohannis, declarații despre guvernul actual: ‘Cel mai stabil, solid și performant’

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că nu recomandă să fie efectuate evaluări ale miniștrilor în criza prin care trecem. A menționat faptul că premierul poate folosi diverse mecanisme constituționale, dacă miniștrii nu se ridică la standardele dorite. Șeful statului a spus în timpul vizitei la Spitalul Colentina, din București, că guvernul actual este este “cel mai stabil, solid și performant” din ultima perioadă.


Citește și: Marcel Boloș, despre PNRR: “Cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani”


“Atunci când am încurajat formarea acestei coaliții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul – e cel mai stabil, solid și performat guvern din ultimii destul de mulți ani”, a declarat președintele României, conform Digi24.

Klaus Iohannis: “Guvernul a făcut față crizelor de până acum”

Iohannis este de părere că este inoportună, in contextul actual, evaluarea miniștrilor:

“Evaluarea miniștrilor nu o voi face eu, chiar dacă am opinii personale despre fiecare ministru. Această opinie o voi spune premierului, în măsura în care mă întreabă, iar premierul nu m-a întrebat până acum. La partea cu evaluările la șase luni sunt un pic sceptic. Până la urmă este o coaliție, fiecare partid are evident și pe bună dreptate o mândrie, că vrea să îşi păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni, și cred că dovada practică de această dată este că Guvernul a făcut față crizelor de până acum”, a precizat Klaus Iohannis.

“Imaginaţi-vă cum ar fi arătat România în perioadă de război la graniță, criză energetică, criză economică, inflație, cu un guvern subțire, care se impune greu. Deci cred că nu stăm rău în această etapă, și de aceea nu aș recomanda, așa, niște evaluări, acum, în mijlocul crizei. Dacă unul sau altul dintre miniștri nu performează, premierul are oricând la dispoziție texte constituționale să solicite schimbarea lui”, a mai spus Klaus Iohannis.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate