Prima pagină » Actualitate » Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 14 județe din țară. Prognoza meteo specială pentru București

Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 14 județe din țară. Prognoza meteo specială pentru București

de Emma N Matei

Avertizare meteo de vreme severă. A fost emis un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru 14 județe din țară. De asemenea, meteorologii au anunțat oficial și o prognoză meteo specială pentru București.

Ultimele zile ne-au adus temperaturi de vară, mult mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă a anului. Această creștere accentuată a temperaturilor a venit însă la pachet și cu furtuni, însoțite de descărcări electrice. În plus, mai multe zone din țară au fost afectate de grindină.


Citește și: Recalcularea pensiilor. Câți bani primesc în plus pensionarii și care este formula de calcul a pensiei


Avertizare meteo de vreme severă. Cod galben în 14 județe din țară

Cele 14 județe afectate de această atenționare meteo sunt: Argeș, Constanța, Prahova, București, Dâmbovița, Tulcea, Brăila, Giurgiu, Teleorman, Buzău, Ialomița, Vâlcea, Călărași și Olt.

“ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h și izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp”, se arată pe site-ul oficial ANM.

Prognoza meteo specială pentru București

Avertizare meteo de vreme severă. Tot specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat și cum va fi vremea în Capitală.

“PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU INTERVALUL 14.05.2022 ORA 12:00 – 15.05.2022 ORA 10:00 ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
Vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5…15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.”, se arată tot pe site-ul ANM.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate