Prima pagină » Actualitate » Accident rutier soldat cu un deces pe A1, la intrarea în București

Accident rutier soldat cu un deces pe A1, la intrarea în București

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Șapte mașini au fost implicate ieri într-un accident rutier mortal, pe A1, pe sensul de intrare în capitală, în apropierea Bucureștiului. Șoferul unei autoutilitare a decedat după ce mașina sa a fost strivită în carambol.

Ce a transmis Poliția Română în legătură cu acest accident rutier

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat că accidentul rutier mortal de pe A1 a avut loc pe sensul dinspre Piteşti către Bucureşti, la kilometrul 17. La momentul producerii accidentului, traficul rutier pe sensul respectiv a fost complet blocat, potrivit Digi 24.


Citește și: Timpi enormi de așteptare pentru proba practică auto. Ce spun candidații


Nu mai puțin de 7 mașini au fost implicate în acest accident rutier. În autoturismele implicate în accident se aflau în acel moment 12 persoane. Din cele 12 persoane, un bărbat, șofer al unei autoutilitare, a murit pe loc. Încă două persoane au fost rănite în acest accident rutier. Acestea au fost transportate la spital de către echipele de salvare din București și Ilfov sosite la fața locului, inclusiv de către un elicopter SMURD.

Cu această tristă ocazie, reamintim tuturor șoferilor că respectarea unor reguli esențiale de bază, de altfel și clar precizate în codul rutier, pot face de foarte multe ori diferența dintre viață și moarte.

Prima și poate cea mai importantă regulă este păstrarea distanței față de mașina din față. Indiferent de locație sau viteză, păstrarea unei distanțe suficiente față de mașina din față poate salva vieți. O situație în care șoferul din față este nevoit să frâneze brusc, chiar până la oprire completă, se poate întâmpla oricând. Astfel, trebuie să fii mereu sigur că, indiferent ce s-ar întâmpla în fața ta, poți evita cu ușurință coliziunea cu autoturismul care se deplasează pe șosea în fața ta.

Nu în ultimul rând, trebuie să avem grijă la viteză. Limitările generale de viteză din codul rutier, dar și cele locale, realizate cu ajutorul semnelor de circulație, trebuie mereu respectate. Ele sunt concepute tocmai pentru a reduce la un minim posibil probabilitatea producerea unei tragedii, în caz de accident.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate