Prima pagină » Actualitate » A fost emis primul număr de înmatriculare verde

A fost emis primul număr de înmatriculare verde

de Costin Cătălin Dumitrașcu

Primul număr de înmatriculare verde, pentru autoturisme, a fost emis. Conform noilor reglementări, proprietarii celor aproximativ 17 mii de mașini electrice înmatriculate în România pot alege să își schimbe numărul de înmatriculare cu unul cu scris de culoare verde.

Își pot achiziționa număr de înmatriculare de culoare verde și proprietarii mașinilor cu pilă de combustie cu hidrogen. Aceste numere verzi sunt concepute pentru a mări vizibilitatea vehiculelor electrice sau pe hidrogen, în trafic, pentru a stimula achiziționarea de autovehicule nepoluante, conform MAI.


Citește și: Tur virtual cu drona în interiorul unei fabrici Tesla


Ce spune Ministerul Afacerilor Interne din România despre primul număr de înmatriculare verde

Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Interne a făcut un anunț pe Facebook:

“Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat.

De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător!

Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde.

În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi.

Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.

Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”.

Deși se încearcă de mai mult timp popularizarea mașinilor electrice, există totuși probleme. În primul rând, sunt mult prea scumpe pentru majoritatea șoferilor. Cu tot cu programul Rabla și alte reduceri, prețurile autovehiculelor electrice le depășesc cu mult pe cele ale mașinilor clasice. Apoi, infrastructura de încărcare este încă aproape inexistentă. Dacă nu stau la casă, unde își pot monta încărcător în garaj, șoferii trebuie să caute mult timp pentru a găsi stații de încărcare, care, uneori, sunt la distanță mare de casă.


Citește cele mai bune știri de pe Informeria. Urmărește-ne pe Google News

Alte știri

© 2022 INFORMERIA.RO – Toate drepturile rezervate